Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.09.2009 17:46 - рекламна кампания за рент а кар услуги
Автор: carrental Категория: Бизнес   
Прочетен: 1651 Коментари: 0 Гласове:
2



Всички знаем, че за да бъдем открити от потенциални клиенти трябват няколко неща:
1. Фирмата да е достатъчно известна благодарение на професионализма, качеството на услугите, коректността и естествено доволните клиенти. Точно доволните клиенти продават безплатна реклама.

2. Реклама:
- в туристически каталози - трябва да се избира кое е по-изгодно и рентабилно. Дали партньорство с туроператор или реклама.

- интернет реклама - възможностите за реклама в интернет са големи. Разбира се трябва да се направи добро проучване къде е най-оптимално като цена на рекламата и като потенциал да се привлекат клиенти. Туристически портали свъразани с пътувания, хотели и всико свързано с туризъм са добро решение.
Трябва да се отбележи обаче, че по-добър вариант е насочването към реклама в агенции, които предлагат резервация на самолетни билети онлайн. Когато клиента си прави резервацията за пътуване до дадена дестинация той получава възможността да си резервира и автомобил под наем. Още по-добре е ако има партньорство между агента и рент а кар фирмата и възможността клиента да получи промоционални цени.

Дали има изгода от този вид реклама?
Ами ако потенциала, който може да се достигне месечно е 50 клиента. Очакванията за направени резервации трябва да бъде максимум 10 %.
При тези сметки вече може да се разбере какъв бюджет да се отпусне за реклама.


Тагове:   кампания,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: carrental
Категория: Бизнес
Прочетен: 27248
Постинги: 8
Коментари: 1
Гласове: 10
Архив